VB egyeztetés - gyorsjelentés


2013.04.25-én este 6-tól a Sportok Házában egyeztetés történt a MASZ, a 2014-es fedettpályás VB tevezett kiemelt szponzor cége, és a SZAMOSZ képviselői között.

Jelen voltak:

Gyulai Márton, MASZ főtitkár
Kálmán Bálint, a Szervező Bizottság koordinátora
A tervezett kiemelt szponzor cég igazgatója és képviselői
(közelebbi információt a szerződés aláírásáig nem áll módunkban közölni)
A SZAMOSZ Elnöksége és képviselöi

A megbeszélés elején a főtitkár úr bemutatta a Szervező Bizottság és a tervezett kiemelt szponzor képviselőit, majd elmondta, hogy már most óriási az érdeklődés a VB-re, például több száz fős delegáció várható Ausztráliából is.

A szponzorjelölt céggel a célközönség számára testreszabott marketing akciók lehetőségeit vettük sorra. Mint elhangzott, ilyen léptékű szenior verseny ritkán van ebben a régióban, ezért valószínűleg a közeli országokból olyanok is el fognak jönni, akik más nagy nemzetközi versenyre nem tudnak ellátogatni. Az egyeztetés sikerrel zárult, mindkét fél bízik a kölcsönösen előnyös együttműködés kialakításában.

A technikai részleteket illetően a főtitkár úr elmondta, hogy a VB számára lefoglalt domain név használatáról még a főpolgármester úrral egyeztetni kell, de közben a site építése elkezdődött. A weboldalon az IAAF által előírt, a 2010-es EB-n is bevált külföldi informatikai rendszert fogják használni a regisztrációk és a versenyeredmények nyilvántartására.

A megbeszélés gerincét a rendezés szenior versenyzéshez kötődő speciális tudnivalói tették ki. Kőrösi István és Bodnár Gábor (kinek személyesen is gratuláltunk a fedett EB kétszeres bajnoki címhez) részletesen kifejtették, milyen nehézségeket jelenthet a rengeteg kategória és versenyszám időrendbe foglalása, mire kell odafigyelni, milyen negatív tapasztalatok voltak a korábbi világversenyeken. Például:

- a call room-ban történő várakozás
(ahogy Dr.Béres Sándor mondta: "igazi teljesítménygyilkos" )

- a napi időrend
(Kőrösi István szóvá tette, hogy méltatlan, hogy az idősebb korosztálynak kell korábban kezdeni, holott a fiatalabbak könnyebben tudnának alkalmazkodni, senki nem szeret délelőtt versenyezni)

- a versenyeredmények megjelenítési módja
(alapvető, hogy elegendő számú és megfelelően hozzáférhető online terminál legyen a helyszínen)

A főtitkár úr elmondta, hogy továbbra is az eredeti terveknek megfelelő, kétpályás rendezés szerint folynak az előkészületek. Az egyik pálya 6 sávos, a másik 4 sávos, mindkettő a SYMA csarnokban kapna helyet.

A hazai közönség minél szélesebb körű bevonására is számít a Magyar Atlétikai Szövetség. Ennek érdekében a SZAMOSZ elnökségtől várják a motivátorok kidolgozását és egy lehetséges akciótervet, a potenciális magyar indulók létszámával. Néhány remek ötlet ott helyben elhangzott, csak tovább kell vinni a gondolatmenetet.

Végezetül, a SZAMOSZ jogi helyzetére is kitértünk. Mint megtudtuk, a MASZ-on belül mint származtatott szakág szerepel a szenior Szövetség, hasonlóan az ultramaratonhoz és a hegyi futáshoz. Ez azt jelenti, hogy a regionális Szövetségekkel egyenlő rangon kezelik. Továbbá, ez azt is jelenti, hogy a MASZ jogilag felelős a SZAMOSZ működéséért, érte készfizető kezességet vállal, viszont a származtatott szakág státusznak köszönhetően a SZAMOSZ az esetleges célzott állami támogatás(ok)ban is a fentieknek megfelelő súllyal részesül. Az éves tagsági díj mindezekhez biztosítja a jogi keretet.


Tisztelettel:

Bodó István

 

2013. 04. 28.