Gondolatok a budapesti fedettpályás veterán VB-ről


Még mindig csak az év elején járunk, de a veterán atléták figyelme már az év első jelentősebb eseményére, a budapesti fedettpályás VB-re irányul.

A kelet-ausztriai atléták számára ez olyan, mintha hazai verseny volna. Budapest Bécstől mindössze kétórányira van autóval. A történelmi összefonódásnak köszönhetően Magyarországgal számos baráti kapcsolatot ápolunk. Közülünk sokan minden bizonnyal lelkes hívei ennek az országnak. Pusztán a gasztronómiai kínálat elég indokot szolgáltat arra, hogy meglátogassuk keleti szomszédunkat, de ehhez még hozzájön a varázslatos Budapest városa is.
Aki gyakran jár Magyarországra, nagyra értékeli barátaink közvetlenségét és humorát. A fenti hátteret ismerve biztosak lehetünk benne, hogy pozitív élménnyel térünk haza a Bajnokságról, sport- és szervezési szempontból egyaránt. Különösen utólag nem fog magasnak tűnni a mérce a szervezők számára.

Bíztató, hogy a nevezési rendszer jól működik. Ismerem a csarnokot és a szabadtéri versenyek helyszíneit, és biztos vagyok benne, hogy jó versenyekre nyílik lehetőség.
Mindazonáltal szükség lehet némi türelemre: egy ilyen horderejű rendezvényen mindig becsúszhat egy baki. Személyszerint alig várom, hogy találkozhassak a barátaimmal Budapesten, hogy kedvenc hobbinkat űzve, tartalmasan töltsük az időt. Számomra a barátság, egymás tisztelete, a sport összetartó ereje és élvezete jelenti a veterán sport lényegét. Mindezek után alig várom, hogy végre elindulhassunk a versenyre!

Dr.Franz Kopik, Ausztria Csapatkapitánya

A magyar fordítást készítette: Bodó István
2014. 02. 02.